^Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


Спортен клуб MUSHING BULGARIA

Спорт с кучета !!! Каникрос, байкджоринг, скиджоринг и кучешки впрягове !

>

Регистрирай се

За да имате достъп до цялата база данни трябва да сте пълноправен член на СК "Мъшинг България"

Състезание Mushing Bulgaria Cup 09.11.2019 г.

Състезание каникрос и байкджоринг Spring Race 16.04.2016 г.

Мъшинг България Къп 2015

Скиджоринг е дисциплина, състояща се от  партньори - спортист с едно или две кучета. Състезателят започнал с едно куче/две кучета/, трябва да завърши състезаниeто със същите  кучета. Ако това не се случи, състезателят ще бъде дисквалифициран.Всякакво насилие от страна на състезателя към негово или друго куче, или дори към друг състезател води до дискфалифициране.
Строго забранено е дърпането на куче от състезателя по време на състезанието. Дърпане на кучето е когато кучето е зад състезателя и амортисьорния повод е разтегнат. Допустимо е, че по време на даден етап от състезанието е възможно състезателя да изпреварва кучето си или в момент когато кучето се колебае.


По време на състезанието състезател може да изрази исканията да изпревари друг състезател с викове "писта". Състезателя който се изпреварва не може да се противопостави на това искане. В последните 200 метра състезателите не са задължени да направят изпреварването лесно, но състезателят не може да попречи на преминаването на друг състезател.
 Всеки състезател трябва да гарантира,че негово куче няма да атакува друго куче или състезател, при никакви обстоятелства.


                        Забележки:

Само едно лице е позволено да се насърчи състезател и куче/кучета, в района на старт/финала.
Скиджоринг състезателят трябва да премине линията, веднага след като е било дадено
начало. Скиджорист и куче/та трябва да се завърши целият етап на състезанието, ако той иска да бъдат класиран.Състезателят е длъжен да зачита неговото куче,той ще се забави, ако кучето не е в състояние да поддържа темпото и се адаптира така , че е скоростта му да е еднаква  с тази на кучето / кучетата /.

   Награди

Първите трима състезатели във всяка категория получават награди от спонсорите на състезанието.


 
  Списък на резултатите

Организаторът трябва да показват списъците с резултатите от категориите не по-късно 30 минути след края на състезанието.
 
 Номерация на състезателите

Организаторите предоставят на състезателите номера. Състезателните номера да бъдат здраво закрепени към предната част на гръдния кош на състезателя

Само регистрирани потребители и членове на Спортен Клуб Мъшинг България имат достъп до:   Скиджоринг категории

 2013-2019 © Всички права запазени. Всяко копиране или интерпретиране на информация от този сайт, която е въпрос на договорки и е собственост  на МАНМАТ БГ ЕООД е забранено.
Copyright 2013 © 2024 / All Rights Reserved /www.mushing-bg.com/ Hristina Yankova. Информацията за мъшинг спортовете и категориите са собственост на МАНМАТ БГ ЕООД