^Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


Спортен клуб MUSHING BULGARIA

Спорт с кучета !!! Каникрос, байкджоринг, скиджоринг и кучешки впрягове !

>

Регистрирай се

За да имате достъп до цялата база данни трябва да сте пълноправен член на СК "Мъшинг България"

Състезание Mushing Bulgaria Cup 09.11.2019 г.

Състезание каникрос и байкджоринг Spring Race 16.04.2016 г.

Мъшинг България Къп 2015

Каникрос е дисциплина, състояща се от двама партньори - спортист и кучето му. Състезателят започнал с едно куче, трябва да завърши състезаниeто със същото  куче. Ако това не се случи, състезателят ще бъде дисквалифициран.Всякакво насилие от страна на състезателя към неговото или друго куче, или дори към друг състезател води до дискфалифициране.
Строго забранено е дърпането на кучето от състезателя по време на състезанието. Дърпане на кучето е когато кучето е зад състезателя и амортисьорният повод е разтегнат. Допустимо е, че по време на даден етап от състезанието е възможно състезателя да изпреварва кучето си или ако кучето се колебае. В този случай, се прилага определен толеранс.                                           

По време на състезанието състезател може да изрази исканията да изпревари друг състезател с викове "писта". Състезателя който се изпреварва не може да се противопостави на това искане. В последните 200 метра състезателите не са задължени да направят изпреварването лесно, но състезателят не може да попречи на преминаването на друг състезател.
                   

   Забележка:

Само едно лице е позволено да насърчи състезател и куче в района на старт/финала.
Каникрос състезателят трябва да премине линията, веднага след като е било дадено начало. Състезател и куче трябва да завършат целият етап на състезанието, ако той иска да бъде класиран.
Състезателят е длъжен да зачита неговото куче, той ще се забави, ако кучето не е в състояние да поддържа темпото и се адаптира така, че скоростта му да е еднаква  с тази на кучето.
 
 Номерация на състезателите

Организаторите предоставят на състезателите номера.
Състезателните номера трябва да бъдат здраво закрепени към предната част на гръдния кош на състезателя.

 Награди

Първите трима състезатели във всяка категория състезатели получават награди от спонсорите на състезанието.

 Списък на резултатите

Организаторът трябва да обяви списъците с резултатите от категориите не по-късно 30 минути след края на състезанието.

Само регистрирани потребители и членове на Спортен Клуб Мъшинг България имат достъп до:      Каникрос категории
2013-2022 © Всички права запазени. Всяко копиране или интерпретиране на информация от този сайт, която е въпрос на договорки и е собственост  на МАНМАТ БГ ЕООД е забранено.
Copyright 2013 © 2024 / All Rights Reserved /www.mushing-bg.com/ Hristina Yankova. Информацията за мъшинг спортовете и категориите са собственост на МАНМАТ БГ ЕООД