^Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


Спортен клуб MUSHING BULGARIA

Спорт с кучета !!! Каникрос, байкджоринг, скиджоринг и кучешки впрягове !

>

Регистрирай се

За да имате достъп до цялата база данни трябва да сте пълноправен член на СК "Мъшинг България"

Състезание Mushing Bulgaria Cup 09.11.2019 г.

Състезание каникрос и байкджоринг Spring Race 16.04.2016 г.

Мъшинг България Къп 2015

Байкджоринг е мъшинг дисциплина, състояща се от двама или трима партньори - спортист с едно куче или две кучета. Състезателят започнал с едно куче/две кучета/, трябва да завърши състезаниeто със същите  кучета.  Ако това не се случи, състезателят ще бъде дисквалифициран. Всякакво насилие от страна на състезателя към негово или друго куче или дори към друг състезател води до дисквалифициране .
Строго забранено е дърпането на куче от състезателя по време на състезанието. Дърпане на кучето е когато кучето е зад състезателя и амортисьорният повод е разтегнат.
Допустимо е, че по време на даден етап от състезанието е възможно състезателя да изпреварва кучето си или в момент когато кучето се колебае. В този случай, се прилага определен толеранс.

По време на състезанието състезател може да изрази исканията да изпревари друг състезател с викове "писта". Състезателя който се изпреварва не може да се противопостави на това искане. В последните 300 метра състезателите не са задължени да направят изпреварването лесно, но състезателят не може да попречи на преминаването на друг състезател.
Всеки състезател трябва да гарантира, че неговото кучето няма да атакува друго куче или състезател, при никакви обстоятелства.

                       Забележка:

Само едно лице е позволено да помага на състезателя и кучето/кучетата в района на старта и финала.
Байкджоринг състезателят трябва да премине линията веднага след като е  даден сигнал за старт. Байкджориста и куче/та трябва да завършат целият етап на състезанието, ако той иска да бъдe класиран. Състезателят е длъжен да зачита неговото куче, той ще се забави, ако кучето не е в състояние да поддържа темпото и се адаптира така, че скоростта му да е еднаква с тази на кучето /кучетата/.
     

Награди                              

Първите трима състезатели във всяка категория получават награди от спонсорите на състезанието.
 
  Списък на резултатите
Организаторът трябва да показват списъците с резултатите от категориите не по-късно 30 минути след края на състезанието. 30 минути след обявяването на класирането всеки състезател, който има претенции относно неговият резултат и класиране, може да предяви своите претенции в писмена форма за разглеждане от главния съдия и помощник съдиите. 

Номерация на състезателите

  Организаторите предоставят на състезателите номера. Състезателните номера да бъдат здраво закрепени към предната част на гръдния кош на състезателя или към велосипеда.

Само регистрирани потребители и членове на Спортен Клуб Мъшинг България имат достъп до: Байкджоринг категории

2013-2019 © Всички права запазени. Всяко копиране или интерпретиране на информация от този сайт, която е въпрос на договорки и е собственост на МАНМАТ БГ ЕООД е забранено.
Copyright 2013 © 2024 / All Rights Reserved /www.mushing-bg.com/ Hristina Yankova. Информацията за мъшинг спортовете и категориите са собственост на МАНМАТ БГ ЕООД