^Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


Спортен клуб MUSHING BULGARIA

Спорт с кучета !!! Каникрос, байкджоринг, скиджоринг и кучешки впрягове !

>

Регистрирай се

За да имате достъп до цялата база данни трябва да сте пълноправен член на СК "Мъшинг България"

Състезание Mushing Bulgaria Cup 09.11.2019 г.

Състезание каникрос и байкджоринг Spring Race 16.04.2016 г.

Мъшинг България Къп 2015

Dogtrekking (дог трекинг) произлиза от английската дума за dog (куче) и trekking (трекинг) туризъм на

разстояния.Tози вид спорт e от кръга на чешките мъшери с цел да прекарват времето през лятото по смислен начин.Идеята за догтрекинг се дължи на бившия алпинист и писател Ярослав Квасница, а впоследствие  дисциплината е станала популярна през 80-те, когато мъшърите е трябвало да обучат своите домашни любимци, дори и в региони, където снегът е налице само през зимата, а летата са много горещи. Те не може да допуснат кучетата да не правят нищо, (подобно на байкджоринг и каникрос, които се практикуват в по-хладните пролетни и есенни месеци). Затова догтрекинга е начин за тренировка, за да може да се продължи да се поддържа формата и наученото  от кучета .

След хубава екскурзия за няколко часа , кучето ще бъде определено по-спокойно в битови условия и се предотвратява стреса. Голям плюс е , че кучетата могат да общуват с други кучета и хора и всичко това е в полза. Догтрекинг дейност е естествена, здравословна , особено полезна за дихателната система , скелетната мускулатура и на сърдечно-съдовата система на вас и вашето куче .
Догтрекинга събужда всичките ни сетива , подобрява  общото физическо, психическо състояние и в пълна релаксация ще се наслаждавате на безкрайните нюанси на гората , далеч от смога и замърсяването. По време на самото практикуване на догтрекинга вие и вашите кучета ще се запознавате с нови хора и кучета с които ще обменяте опит а това води и до нови приятелства.

Принадлежността към догтрекинга преди всичко означава споделяне на разходки в компанията на хора и кучета, които имат една и съща страст  в която хората ще забележат, че силните преживявания заедно често се свързват с голяма емоция. Мнозина ще видят своите четириноги приятели по различен начин, ще се научат да ги разбират по-добре, а също и да се вслушат в тях .

 

 

2013-2022 © Всички права запазени. Всяко копиране или интерпретиране на информация от този сайт, която е въпрос на договорки и е собственост  на МАНМАТ БГ ЕООД е забранено.
Copyright 2013 © 2024 / All Rights Reserved /www.mushing-bg.com/ Hristina Yankova. Информацията за мъшинг спортовете и категориите са собственост на МАНМАТ БГ ЕООД