^Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


Спортен клуб MUSHING BULGARIA

Спорт с кучета !!! Каникрос, байкджоринг, скиджоринг и кучешки впрягове !

>

Регистрирай се

За да имате достъп до цялата база данни трябва да сте пълноправен член на СК "Мъшинг България"

Състезание Mushing Bulgaria Cup 09.11.2019 г.

Състезание каникрос и байкджоринг Spring Race 16.04.2016 г.

Мъшинг България Къп 2015

ХРАНЕНЕ на спортуващи кучета
------------------------------------------------------
Точно като човек-атлет, храненето влияе върху способността на кучетата да бъдат винаги във форма. Впрегатно куче в почивка се нуждае от около 800 калории на ден. В студена зима в състезание на дълги разстояния  едно куче може да се нуждае от до 10000 калории на ден (10000 не е правописна грешка!). Да предоставиш на впрегатните кучета достатъчно калории и вид на калории е довело до безпрецедентен ръст на  познанията за кучешката храна, и по-добра храна за състезателните кучета от типичните представители домашните любимци. Кучетата не смилат и не усвояват храната по същия начин като хора. Високо съдържание на въглехидрати, която помага на човека бегач  да е във форма, няма да има същия ефект върху спортуващо куче. Проучванията от ветеринарни лекари и производители на храна за кучета, са открили, че високата въглехидратност  не помага на кучето да е във форма.
Мазнините и протеините, са най-важните източници на енергия за спортуващи кучета. Съотношението на мазнини и протеини варира но има определени минимални изисквания.
Типичната диета се състои от 22% протеини, 15% въглехидрати и 53% мазнини. Мазнините дават на кучетата бърза енергия. Те са високо смилаеми и с много съдържание на калории. Протеина помага на кучетата да се справят с физическите изисквания по време на тренировки и състезанията.
Стопаните на спортуващи кучета рядко разчитат само нa суха храна за да задоволят  хранителни нужди на своите кучета.


Храна за кучето е от решаващо значение и тя обикновено се допълва с пиле, риба, черен дроб или други месни продукти. Въпреки че впрегатните кучета консумират повече калории, отколкото средният човек, те ще изгорят тези калории, дори и по време на обучение. Следенето на теглото на кучетата е много важно, защото, ако кучетата имат твърде голямо тегло, те рискуват прегряване. Ако те са твърде слаби, те губят издръжливост. Мъшърите балансират тези съображения и поддържат своите кучета в здравословно тегло за всяко конкретно куче.

2013-2019 © Всички права запазени. Всяко копиране или интерпретиране на информация от този сайт, която  е собственост  на МАНМАТ БГ ЕООД е забранено.
Copyright 2013 © 2024 / All Rights Reserved /www.mushing-bg.com/ Hristina Yankova. Информацията за мъшинг спортовете и категориите са собственост на МАНМАТ БГ ЕООД